huminiqum.net
Huminiqum

Fulvosav


De mire képes valójában ez az összetevő? Alább röviden leírjuk egészségügyileg hasznos hatásait.

huminiqum

Javítja az emésztőrendszer egészségét, mivel bőséggel tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek támogatják belső szerveink védelmét: nyomelemeket, elektrolitokat, zsírsavakat, a kollagénszintézisben fontos kovasavat, valamint pre- és probiotikumokat. Mindezek segítségével táplálja az emésztőszerveket, és segít az egészséges baktériumflóra kialakításában, illetve helyreállításában.

Az emésztőrendszer támogatása révén fejleszti a szervezet általános ellenállóképességét is. A jó emésztéshez és a tápanyagok hatékony felszívódásához szükséges elektrolitok és nyomelemek biztosításával a fulvosav támogatja a hasznos bakétriumokat, így segít megelőzni és megszűntetni a kellemetlen emésztőrendszeri tüneteket, mint a hányinger, hasmenés és különböző ételérzékenységek.

Általános lúgosító hatással rendelkezik, így segít visszaállítani a szervezet egészséges pH-értékét, megelőzve ezzel hosszú távon kialakuló betegségeket, és védelmet nyújtva a gombás és bakteriális fertőzések ellen. Segít megőrizni a mentális egészséget.
Egy 2011-es kutatás szerint a fulvosav antioxidáns és gyógyhatású tulajdonságai révén segít megvédeni a szellem egészségét az azt veszélyeztető betegségekkel, így például az Alzheimer-kórral szemben.

Méregteleníti a szervezetet. A fulvosav méregtelenítő képességei miatt különösen hasznos az egészséges emésztés és az energiaszint növelése szempontjából. A természetes kelát terápia egyik formájaként a fulvosav képes semlegesíteni a szervezetbe a levegőből, vízvezetékből, gyógyszerekkel, légszennyezéssel vagy háztartási szerekből bejutott toxinokat és nehézfémeket.

Csökkenti a szabad gyökök által okozott károkat, valamint a gyulladást. Mindannyiunk szervezetében vannak szabad gyökök, amelyek normális szintje a különböző fertőzésekkel szembeni védekezést, a megfelelő hormonháztartást és energiatermelést biztosítja. Ha azonban túl sok van belőlük, gyorsítják az öregedést, és számos betegség kialakulását idézhetik elő.

A fulvosav antioxidáns és méregtelenítő hatása révén csökkenti az általuk okozott károkat, miközben számos toxintól is megszabadítja a szervezetet. Elektrolitjai és más hasznos tápanyagai révén növeli az általános energiaszintet, és csökkenti a fájdalmakat, különösen hatékony az idegrendszeri eredetű fájdalmak, az a fejfájás, csont- és porcfájdalom, az öregedéssel járó izomfájdalom és az ízületi gyulladások ellen.