Miből készül a HUMINIQUM? Ki és hol gyártja?

A HUMINIQUM szirup és kapszula gyártója egy magyar cég, a Szentkirályszabadján működő HYMATO PRODUCTS Kft, amely magyar munkaerővel, hazai alapanyagokból, saját üzemében és kutatásai alapján gyártja termékeit. Alapanyagként kizárólag Magyarországon bányászott természetes humusz ásványokat (leonardite, tőzeg) használnak fel, saját termékeiken kívül pedig más gyártók részére huminsav és fulvosav alapú hatóanyagokat állítanak elő. A HYMATO PRODUCTS Kft. tagja a Nemzetközi Huminsav Társaságnak (International Humic Substance Society) és a Nemzetközi Tőzeg Társaságnak (International Peat Society).
 

huminiqum

A HUMINIQUM szirup és kapszula legfontosabb hatóanyagai a huminsav és a fulvosav. Ezek forrásai Magyarországon kitermelt humuszásványok: tőzeg és leonardite.
A tőzeg a kőszénképződés folyamatának első lépcsőfokán álló, növényi eredetű, üledékes talajképző kőzet. Mondhatjuk tehát, hogy a szenek közül ő a legfiatalabb. Sötétbarna színű, heterogén keverék. A tőzegnek legfeljebb 60 százaléka szén, 30 százaléka a lebomlás valamilyen fázisában lévő elpusztult szerves anyag, mely többé-kevésbé komposztálódott növényi anyagokból, humuszból áll, és vízzel telített, oxigéntől elzárt, úgynevezett anaerob környezetben jön létre. Összetétele változatos, a kevésbé lebomlott és felismerhető növényi daraboktól a teljesen masszaszerű kolloid anyagig sok minden megtalálható benne. Minél melegebb helyen keletkezik, annál gyorsabban bomlanak az alkotórészek. Magyarországon 2013-ban törvényt hoztak a lápok védelméről, amelynek értelmében a tőzeg bányászata csak néhány helyen engedélyezett hazánkban.

A leonardite szintén humuszásvány, oxidációval keletkezik. Színe barna vagy barnás-fekete, a kőszénhez hasonló, a talajban általában szemcsés. A lignitbányászat melléktermékének is tekinthető, főként felszíni vagy felszínhez közeli lignitrétegekben találhatjuk meg, de bitumenes és szenes talajokban is fellelhető. A tőzeghez hasonlóan teljesen természetes szerves anyag, amely körülbelül 90%-ban huminsavból áll. A HUMINIQUM hatóanyagát elsősorban ebből vonja ki a gyártó.
A HUMINIQUM kapszula és szirup fulvosavon és huminsavon kívül többek között C-vitamint, vasat (Fe), rezet (Cu), szelént (Se), cinket (Zn), jódot (I), mangánt (Mn), valamint máriatövis kivonatát tartalmazza. Szedése hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez, támogatja a máj egészségét, megvédi a sejteket az oxidatív stresszel szemben, valamint hozzájárul a normál szellemi működéshez.
 

 

 

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

-18% Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő növényi zselatin kapszula.

Ár: 5590 Ft
6790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!