Huminiqum étrendkiegészítők fogyasztásának előnyei

Az étrendkiegészítők olyan élelmiszereknek számítanak, amelyek a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak. Koncentrált formában tartalmaznak a szervezet számára fontos és nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat. 

A Huminiqum kapszula és szirup is ebbe a kategóriába sorolható. Összetevőinek köszönhetően pedig egy nagyszerű termék, ami az egészségünket illeti. A következőkben kicsit részletesebben ismerhetjük meg, mily módon képesek támogatni a szervezet egészséges működését a Huminiqum kiegészítők. 

Összetevőit komplex formában tartalmazza, amelyeknek köszönhetően a következő előnyökkel rendelkezik:

 -Immunerősítés: Az immunrendszer a szervezetünk legfontosabb védőbástyája. Ez az igazán komplex védekező rendszer felelős a szervezetünkbe kerülő  vírusok és baktériumok elleni védekezésért, valamint ennek kiépítéséért. Tehát az immunrendszer megfelelő működésének támogatása elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez és hlyreállításához egyaránt. Ehhez nyújthat segítséget a Huminiqum étrendkiegészítő család, amely elsősorban C-vitamin, vas, réz és szelén tartalmának köszönhetően képes hatékonyan támogatni az immunrendszer normál 
 működését.

 - Normális szellemi működés: A szervezet cink hiánya gyakorta okoz figyelemzavart, valamint motoros rendellenességeket egyaránt. Emellett a szellemi frissesség megőrzéséhez elengedhetetlen a jód is. E kettő összetevő kiváló mértékben található meg a Huminiqum kapszulában és szirupban egyaránt. Így segítségükkel a normális szellemi működés is hatékonyan támogatható. 

 - Máj működésének támogatása: A máj egy igazán sokrétű szerv, amely az emberi szervezet legnagyobb mirigye. Elengedhetetlen és rendkívül fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamatok megfelelő működésében, egyes vegyületek termelésében és azok raktározásában, valamint a méregtelenítésben. A méregtelenítés napjainkban kulcsfontosságúvá vált, amely nélkülözhetetlen a máj szempontjából. Ennek a folyamatnak köszönhetően a szervezetből eltávolíthatók a külső forrásból származó káros anyagok, szintetikus anyagok, valamint a sejtek által termelődött különféle méreganyagok. Egy igazán hatékony méregtelenítés során hatékonyan fenntartható a szervezet egyensúlyi állapota, valamint az immunrendszer működése is támogatható. A Huminiqum az összetevőinek köszönhetően ezekben a folyamatokban is hatékony segítségünk lehet.

 - Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez: Mi is valójában az oxidatív stressz? Ez valójában a szervezet antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlyának felborulását jelenti. Tünetei között leggyakrabban a fáradtság, a csökkent teljesítmény és a kimerültség figyelhető meg elsősorban, valamint nagyobb eséllyel lehetünk betegek. A Huminiqum azonban ennek a folyamatnak a megelőzésében is hatékony támogatónk lehet.

A Huminiqum étrendkiegészítők, legyen szó a kapszuláról, vagy a szirupról, több fronton is képes támogatni az egészségünk megőrzését és helyreállítását egyaránt. 

HUMINIQUM szirup és kapszula

A HUMINIQUM szirup és kapszula gyártója egy magyar cég, a Szentkirályszabadján működő HYMATO PRODUCTS Kft, amely magyar munkaerővel, hazai alapanyagokból, saját üzemében és kutatásai alapján gyártja termékeit. Alapanyagként kizárólag Magyarországon bányászott természetes humusz ásványokat (leonardite, tőzeg) használnak fel, saját termékeiken kívül pedig más gyártók részére huminsav és fulvosav alapú hatóanyagokat állítanak elő. A HYMATO PRODUCTS Kft. tagja a Nemzetközi Huminsav Társaságnak (International Humic Substance Society) és a Nemzetközi Tőzeg Társaságnak (International Peat Society).

A HUMINIQUM szirup és kapszula legfontosabb hatóanyagai a huminsav és a fulvosav. Ezek forrásai Magyarországon kitermelt humuszásványok: tőzeg és leonardite.

A tőzeg a kőszénképződés folyamatának első lépcsőfokán álló, növényi eredetű, üledékes talajképző kőzet. Mondhatjuk tehát, hogy a szenek közül ő a legfiatalabb. Sötétbarna színű, heterogén keverék. A tőzegnek legfeljebb 60 százaléka szén, 30 százaléka a lebomlás valamilyen fázisában lévő elpusztult szerves anyag, mely többé-kevésbé komposztálódott növényi anyagokból, humuszból áll, és vízzel telített, oxigéntől elzárt, úgynevezett anaerob környezetben jön létre. Összetétele változatos, a kevésbé lebomlott és felismerhető növényi daraboktól a teljesen masszaszerű kolloid anyagig sok minden megtalálható benne. Minél melegebb helyen keletkezik, annál gyorsabban bomlanak az alkotórészek. Magyarországon 2013-ban törvényt hoztak a lápok védelméről, amelynek értelmében a tőzeg bányászata csak néhány helyen engedélyezett hazánkban.

A leonardite szintén humuszásvány, oxidációval keletkezik. Színe barna vagy barnás-fekete, a kőszénhez hasonló, a talajban általában szemcsés. A lignitbányászat melléktermékének is tekinthető, főként felszíni vagy felszínhez közeli lignitrétegekben találhatjuk meg, de bitumenes és szenes talajokban is fellelhető. A tőzeghez hasonlóan teljesen természetes szerves anyag, amely körülbelül 90%-ban huminsavból áll. A HUMINIQUM hatóanyagát elsősorban ebből vonja ki a gyártó.

A HUMINIQUM kapszula és szirup fulvosavon és huminsavon kívül többek között C-vitamint, vasat (Fe), rezet (Cu), szelént (Se), cinket (Zn), jódot (I), mangánt (Mn), valamint máriatövis kivonatát tartalmazza. Szedése hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez, támogatja a máj egészségét, megvédi a sejteket az oxidatív stresszel szemben, valamint hozzájárul a normál szellemi működéshez.

 


 

 

 

Huminiqum termékek ITT!
Érdekességek
Népszerű

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!