Huminiqum összetevők - Huminsav

A HUMINIQUM szirup és kapszula egyik fontos összetevője a huminsav. De mi is az a huminsav, és miért jó nekünk? Kevesen ismerik, azonban rendkívül nagy segítség lehet egészségünk megőrzésében. 

A huminsav a humuszanyagok egyik csoportja, hosszú láncú, nagy tömegű molekulákból álló, sötét színű, lúgos oldószerben oldódó anyagok tartoznak közéjük. Megtalálható a talajban, de édes- és sós vizekben, így az óceánban is, ám az értékes tulajdonságokkal rendelkező molekulákat a homogén karbon-kori eredetű tőzegből nyerhetjük ki legjobban.

A világ egyik legjobb minőségű huminsav-lelőhelye Magyarországon, Hévíz mellett található.

A huminsav egészségügyi előnyei

A huminsav legfőbb egészségügyi előnye, hogy erősíti a szervezet ellenállóképességét, de nézzük meg miért is olyan értékes a huminsav a szervezetünk számára.

A huminsav kelátképző hatású: ennek tulajdonságának köszönhetően a szervetlen anyagokat az élő szervezet számára szerves formájúvá alakítja. Így a létfontosságú tápanyagok fel tudnak szívódni az emberi szervezetben. A huminsavak önmagukban is kb. 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak.

A huminsav keláthatást képes kifejteni, így segít méregteleníteni a szervezetet, amennyiben az valamilyen mérgezéses állapotban van. Droghasználat, bizonyos betegségek miatti hosszú gyógyszeres kezelés, nehézfémek testbe jutása esetén a szervezetben méreganyagok rakódnak le, amelyek a természetes sejtfunkciókat megváltoztatják. Az olyan kelátok, mint a huminsav, képesek ezen toxinokat, nehézfémeket megkötni és a kemikáliákat semlegesíteni, így azok a vizelettel távoznak a szervezetből. A huminsav tehát természetes keláthatása révén segít a vérből eltávolítani a mérgeket, így megelőzni azokat a betegségeket, amelyeket például a nehézfémek okozhatnak.

A huminsav kivezeti a nehézfémeket: A huminsavak kiváló és magas, értékes ásványi anyag tartalma mellett képesek megkötni a nehézfémeket, valamint eltávolítani is azokat. Ennek köszönhetően a szervezetünkre kifejezetten káros fémek, amelyek akadályozzák a sejtek megfelelő működését, eltávolíthatók.

Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre: A huminsavak fontos szerepet játszanak az emésztésünk folyamatában, jó hatással vannak a hangulatra, továbbá elengedhetetlen az immunrendszerünk megfelelő működéséhez.

A huminsav erősíti a szervezet védekezőképességét. Az immunrendszer többek között speaciális sejtekből, úgynevezett limfocitákból vagy fehérvérsejtekből áll, amelyek képesek azonosítani és elnyelni az idegen anyagokat, például a szervezetbe bekerült baktériumokat. Az egészséges immunrendszer a betolakodókat gyorsan felismeri és semlegesíti, így megvéd minket a fertőzésektől, betegségektől. A 2010-ben a Journal of Medicinal Food szakfolyóiratban megjelent kutatási eredmények szerint a huminsav úgy képes stimulálni az immunrendszert, hogy elősegíti az antitestek és citokinek (olyan kémiai anyagok, amelyek az idegen anyagok felismerésében és az immunrendszer aktiválásában játszanak szerepet) kibocsátását.

További előnyök:

- A huminsav segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását
- A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét
- Védi az agyat
- Csillapíthatja a fájdalmakat
- A huminsav megszépíti a bőrt
- Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez

A huminsavak tulajdonságait áttekintve nyilvánvalóvá válik, hogy a Huminiqum étrendkiegészítők fogyasztása nagy mértékben járul hozzá az egészségünk megőrzéséhez és helyreállításához egyaránt. 

Huminiqum termékek ITT!
Érdekességek

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!