Amit a fulvosavról tudni érdemes

A Huminiqum étrendkiegészítők összetevői között fő alkotóelemként a huminsav mellett a fulvosav is megtalálható. Azonban erről az anyagról is érdemes egy kicsit részletesebben is informálódni.

A humusz a föld talajában, a kőzetlerakódásokban és a vízben is megtalálható, számos vegyületből álló anyag, amelynek egyik alkotóeleme a fulvosav. Vagyis a fulvosav egy teljesen természetes összetétel, egy humuszanyag, amely valójában bomlástermék. Kémiai és biológiai reakciók útján keletkezik, kivonható komposztból és talajból egyaránt. 

huminiqum

A fulvosav bővelkedik olyan ásványi anyaggal és tápanyaggal, amelyek az emberi szervezet számára napjainkban hiányoznak. Kutatások támasztják alá, hogy a fulvosav a talajban található más organizmusokhoz képest is egyedülálló, hiszen rendkívül könnyedén képes átjutni a sejtmembránokon. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé a tökéletes felszívódását, valamint azt, hogy segíti más tápanyagok és kiegészítők tökéletes felszívódását is. 

A fulvosav több szempontból is képes hatékonyan javítani az egészséget:

- fontos elektrolitok és antioxidánsok forrása
- képes ellenőrizni a gyulladások kialakulásához vezető folyamatokat
- jó hatással van az öregedés lassítására
- javítja az izomfunkciókat, az emésztést
- támogatja a szív és az agy egészségét
- hatékony segítség lehet a sejtek számára a szükséges ásványi anyag mennyiség felszívódásában, valamint a szennyeződések ártalmatlanításában
- serkenti az immunrendszert
- hatékony az allergiás tünetek megelőzésében

A fulvosav egészségügyi előnyei:

1. Csökkenti a szabad gyökök károsodását és gyulladását

A fulvosav kiemelkedő antioxidáns forrás, így képes a szervezetet megvédeni a szabad gyökök káros hatásaitól. Továbbá a fulvosavak segítik a szervezet méregtelenítő folyamatait is. 

2. Javítja és védi a bőrt

Ma már vannak arra is kutatások, amelyek azt mutatják, hogy a fulvosavval történő kiegészítés jelentősen javította az ekcéma okozta kellemetlen tüneteket.

3. Fulvosav és a méregtelenítés

A fulvosav a méregtelenítő hatásainak köszönhetően is hasznos. Ennek tulajdonságának köszönhetően támogatható az emésztés, valamint fokozható az energia is. 

4. A bél egészségének és az immunrendszer működésének javítása

A fulvosav vegyületei képesek támogatni az emésztőrendszert és a jó baktériumok jelenlétét a szervezetben. A megfelelő immunitáshoz fontos és  nélkülözhetetlen az erős emésztőrendszer. Egyes kutatások szerint a fulvosav képes enyhíteni az emésztési zavarokat, valamint más emésztési problémákat is.

5. Védi a kognitív egészséget

A fulvosav magas antioxidáns hatása révén hozzájárul és támogatja a kognitív rendellenességek megelőzését. Jó eredmények születtek az Alzheimer kór kialakulásának megelőzése és a fulvosav kapcsolatának vizsgálata között is. 

Huminiqum termékek ITT!
Érdekességek
Népszerű

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Vélemények (1)